ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
no image

Ειδική εκδήλωση της Βουλής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Πολιτική εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, με πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και παρουσία του αντιπροέδρου της Βουλής της Αρμενίας Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ.

Ανοίγοντας την εκδήλωση, η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι το γεγονός της Γενοκτονίας πρέπει να καταδικαστεί θεσμικά από το Κοινοβούλιο. «Η ελληνική Βουλή αναγνώρισε το 1994 τη Γενοκτονία των Ποντίων και δύο χρόνια αργότερα αυτή των Αρμενίων. Ωστόσο η κοινοβουλευτική αναγνώριση δεν εξαντλεί τη θεσμική μας υποχρέωση», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Απευθυνόμενη στον Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ εξήγησε ότι ήταν καθοριστική η συμβολή του στο να συμπεριληφθεί η Γενοκτονία των Ελλήνων και των Ασσυρίων στη γενική διακήρυξη του παγκόσμιου φόρουμ κατά των απανταχού γενοκτονιών.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε μάλιστα «σημαντική στιγμή για όλους» την πρωτοβουλία της Βουλής της Αρμενίας για την κήρυξη μιας παγκόσμιας κοινοβουλευτικής εκστρατείας προκειμένου όλα τα κοινοβούλια (ή έστω των κρατών-μελών του ΟΗΕ) να προβούν σε αναγνώριση της τριάδας των γενοκτονιών (Αρμενίων, Ασσυρίων, Ελλήνων).

Από τη μεριά του ο Έντουαρντ Σαρμαζάνοφ σχολιάζοντας την άρνηση της Τουρκίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία εξήγησε ότι «με αυτή τη στάση αποδέχεται την εγκληματικότητα»

Το παρών έδωσαν –μεταξύ άλλων– ο γραμματέας της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ευρώπης Κασπάρ Καραμπετιάν, ο πρόεδρος του ΣΠΟΣ Νοτίου Ελλάδος και Νήσων Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο Γιάννης Χατζηελευθερίου από την Επιτροπή Γενοκτονίας της ΠΟΕ, ο Χρήστος Δημόπουλος από την ΠΟΕ, ο πρόεδρος της Ένωσης Ασσυρίων Ελλάδος Κυριάκος Μπατσάρας, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Αξιωματικών Γιώργος Τσαλουχίδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου και του Ποταμιού Χριστίνα Ταχιάου.

πηγή:pontos-news.gr

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Αντάμωμαν 2018+ || Γιώργος Ιωαννίδης | Ανδρέας Κουγιουμτζίδης

Νίκος Μιχαηλίδης | Το τουρκικό πρόβλημα στον 21ο αιώνα

Στο Facebook