ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

2007

22/04/2007: Εκπαιδευτική Ημερίδα της Ε.ΠΟ.Ν.Α. με θέματα:

1) «Η ιστορία και η λαογραφία των Ποντιακών χορών» με εισηγητή τον Γεώργιο Χατζηελευθερίου (ερευνητή-λαογράφο). Παρουσίαση της ιστορίας και της λαογραφίας των ποντιακών χορών με παράλληλη προβολή οπτικοακουστικού υλικού και φωτογραφιών από τον Πόντο, και επίδειξη των χορών.

2) «Η γυναίκα κατά τη διάρκεια της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου» με εισηγητή τον καθ. Φάνη Μαλκίδη. Ταυτόχρονη παρουσίαση φωτογραφικού υλικού με γυναικείες φιγούρες από τον Πόντο του τότε και του σήμερα.

17/05/2007: Προβολή της ταινίας μικρού μήκους της Ένωσης με θέμα «Ιστορικό αφιέρωμα στην Γενοκτονία μέσα από τα τραγούδια του Ποντιακού Ελληνισμού», στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Συλλόγου Ποντίων Μόντρεαλ «Εύξεινος Πόντος» στον Καναδά.

18/05/2007: Προβολή της ταινίας μικρού μήκους της Ένωσης με θέμα: «Ιστορικό αφιέρωμα στην Γενοκτονία μέσα από τα τραγούδια του Ποντιακού Ελληνισμού», στις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας του Συλλόγου Ποντίων Τορόντο «Η Παναγία Σουμελά» στον Καναδά.

20/05/2007: Συμμετοχή στην πορεία της Αθήνας, για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

10/06/2007: Μονοήμερη εκδρομή της Ένωσης στην Χαλκίδα.

20/07/2007: Συμμετοχή στο συναπάντημα Νεολαίας Ποντιακών Σωματείων στην Παναγία Σουμελά. Προβολή της ταινίας μικρού μήκους της Ένωσης με θέμα: «Ιστορικό αφιέρωμα στην Γενοκτονία μέσα από τα τραγούδια του Ποντιακού Ελληνισμού».

03/08/2007: Εκδρομή της Ένωσης στη Δράμα. Με επισκέψεις και γλέντια στα παρχάρια του Μυλοπόταμου, στο Σπήλαιο Αγγίτη, στο Μεγαλόκαμπο και στο Γρανίτη.

30/09/2007: Ψυχαγωγική Επίσκεψη στη «Θόλο» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού για την εικονική αναπαράσταση με θέμα «Διαδραστική περιήγηση στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας».

08/12/2007: Ετήσιος χορός της Ένωσης 2007 στο κέντρο «Λεμόνα». Προβλήθηκε το αφιέρωμα της Ε.ΠΟ.Ν.Α. στον Γιωργούλη Κουγιουμτζίδη. Στο πρόγραμμα εκτός από τους καλλιτέχνες του κέντρου Γιώργο Δημητριάδη και Θεόφιλο Πουταχίδη, έπαιξαν για εμάς και τα μέλη της Ένωσης Χρήστος Κοσμίδης (αγγείο) και Ηλίας Υφαντίδης (λύρα, τραγούδι). Πρώτη παρουσίαση του διαφημιστικού σποτ «Η Καμπάνα του Πόντου» το ποίημα του Φίλωνα Κτενίδη σε μελοποίηση του μέλους μας Θεόφιλου Πουταχίδη. Δωρεά στην Ένωση από το Ίδρυμα Παναγία Σουμελά, ένα αριθμημένο ακριβές αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας Σουμελά.

Προβολή ταινιών και αφιερωμάτων σε διάφορες εκδηλώσεις το έτος 2007: Προβολή του αφιερώματος της Ένωσης στον Γιωργούλη Κουγιουμτζίδη στην βραδιά σερβιτόρων στο «Κορτσόπον», παρουσία του ίδιου του Γιωργούλη στις 12/05/2007 καθώς και στην 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην Αθήνα στις 24/08/2007, μερικές μέρες μετά τον θάνατό του. Προβολή της ταινίας μικρού μήκους της Ένωσης με θέμα: «Ιστορικό αφιέρωμα στην Γενοκτονία μέσα από τα τραγούδια του Ποντιακού Ελληνισμού», στην εκδήλωση της Κυριακή του Θωμά του Συλλόγου Ποντίων Κορυδαλλού «Ο Εύξεινος Πόντος» στις 15/04/2007. Ακόμα, προβολή αφιερώματος της Ένωσης στον Γώγο Πετρίδη & τον Χρύσανθο Θεοδωρίδη σε εκδήλωση του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Μελισσίων και της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων Αττικής, στην παρουσίαση του λευκώματος με τίτλο «Η πραγμάτωση ενός χρέους» στις 07/05/2007 και στην εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Ένωσης Ποντίων Περιστερίου στις 26/01/2007. Πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα της Ένωσης στον Γώγο Πετρίδη και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση-συναυλία προς τιμήν του στην Κοζάνη στις 18/08/2007. Επιπλέον, η Ένωση συμμετείχε στα «Καπετανίδεια» στις 6/10/2007, διήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν του Νίκου Καπετανίδη από την Ένωση Ποντίων Πειραιώς-Κερατσινίου-Δραπετσώνας, και πρόβαλε την ταινία μικρού μήκους της Ένωσης «Ιστορικό αφιέρωμα στην Γενοκτονία μέσα από τα τραγούδια του Ποντιακού Ελληνισμού».

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Αντάμωμαν 2018+ || Γιώργος Σοφιανίδης | Δημήτρης Κοσμίδης

Μουσικό Αφιέρωμα | Σωκράτης Ξαντινίδης | Νίκος Σοφιανίδης

Στο Facebook