ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ενημερωτικά Εκθεσιακά & Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α.  – 15 – 19 Μαΐου 2022

Ενημερωτικά Εκθεσιακά & Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. – 15 – 19 Μαΐου 2022

Αγαπητά μέλη και φίλοι της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής,

Με ενθουσιασμό και δυναμική διάθεση σας ανακοινώνουμε τη φυσική παρουσία των ενημερωτικών περιπτέρων της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (Ε.Πο.Ν.Α.)  στην καρδιά της Αθήνας, στην Πλατεία Συντάγματος. Κατόπιν εξασφάλισης της σχετικής άδειας από τον Δήμο Αθηναίων με τη συνδρομή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε), η Ένωση θα βρίσκεται το Σάββατο 14 Μαΐου στο κέντρο της Αθήνας προκειμένου να στήσει το εκθεσιακό της περίπτερο, το οποίο θα είναι προσβάσιμο από την Κυριακή 15 Μαΐου μέχρι και την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022.

Και για αυτή τη χρονιά, οι επισκέπτες θα μπορούν να προσέρχονται καθημερινά, από τις 08:00 π.μ μέχρι τα μεσάνυχτα. Στο περίπτερο υπάρχει πλούσιο υλικό, όπως φωτογραφίες και ντοκουμέντα που αφορούν στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής (Πόντου, Ιωνίας και Ανατολικής Θράκης), το οποίο έχει ως στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το λαό μας και, ιδιαίτερα, τους Ποντίους προγόνους μας.

Στη διάρκεια της ημέρας, στο ενημερωτικό περίπτερο θα παρουσιάζονται διάφορα δρώμενα, όπως μουσικά προγράμματα από μέλη και φίλους της ένωσης, ενώ παράλληλα θα προβάλλονται ομιλίες, βίντεο και μουσικά αφιερώματα. Στην κατοχή μας έχουμε, επιπλέον, βίντεο από το θεατρικό δρώμενο του Πολιτιστικού Φορέα Ποντίων Καλλιθέας “Θέατρο Πόντου” του κ. Ιωάννη Κοσμίδη, καθώς και μια αποκλειστική συνέντευξη της εικαστικού Μαρίας Σιδέρη, η οποία εμπνεύστηκε από το πολιτισμό και την παράδοση του Ελληνισμού του Εύξεινου Πόντου και δημιούργησε αξιόλογα έργα ζωγραφικής. Στα περίπτερά μας, επίσης, θα παρευρεθεί ο Δρ. Βασίλειος Μεϊχανετσίδης για να μιλήσει σχετικά με το ζήτημα της Γενοκτονίας και όχι μόνο… οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν μαζί του και να του απευθύνουν ερωτήσεις. Οι εκδηλώσεις μνήμης πρόκειται να κορυφωθούν την Πέμπτη 19 Μαΐου 2022, στην 103η Επέτειο Μνήμης για τα Θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, βάσει του προγράμματος που έχει αναρτήσει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.).

Φέτος, η Ε.Πο.Ν.Α. πλαισιώνει τα περίπτερα της με την καινοτομία νέων μέσων. Συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμο ένα QR code, το οποίο καθιστά πιο εύκολη την πρόσβαση στις πληροφορίες επικοινωνίας με την Ένωση, συμπεριλαμβανομένων των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και της επίσημης ιστοσελίδας. Επιπρόσθετα, αξίζει να σημειωθεί πως το περιεχόμενο των δύο (2) DVD που είχε επιμεληθεί η Ε.Πο.Ν.Α. θα είναι πλέον προσβάσιμο μέσω σάρωσης (scan) του εν λόγω QR code.

Παράλληλα, ως εναλλακτικό τρόπο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, χρησιμοποιούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία θα αναρτηθεί υλικό που θα αποτελείται ως επί το πλείστον από ομιλίες και μουσικά αφιερώματα που παρουσιάστηκαν στα «Διαδικτυακά Περίπτερα» της Ε.Πο.Ν.Α. τις χρονιές 2020 και 2021.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση με το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σας περιμένουμε όλους!

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Μουσική συναυλία «Εἰς μνήμην» | Γιώργος Δημητριάδης | Ανέστης Ιωακειμίδης | Γιάννης Ταϊλαχίδης

Μουσικό Αφιέρωμα | Σωκράτης Ξαντινίδης | Νίκος Σοφιανίδης

Στο Facebook