ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αναμένουμε από το Υπουργείο να επιδείξει την ίδια ευαισθησία ενημέρωσης των μαθητών

Αναμένουμε από το Υπουργείο να επιδείξει την ίδια ευαισθησία ενημέρωσης των μαθητών

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας για την έκδοση ειδικής εγκυκλίου με αφορμή την «Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων μαρτύρων και ηρώων του Ολοκαυτώματος», σχετικά με την διοργάνωση και διεξαγωγή εκδηλώσεων σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας.

Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών της χώρας για την Γενοκτονία, το σημαντικότερο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας, με «διαλογικές συζητήσεις, εκθέσεις, προβολή ταινιών ή συναφούς εκπαιδευτικού υλικού, και ανάγνωση κειμένων και εργασιών», οφείλει να εντάσσεται στο εκπαιδευτικό σύστημα κάθε πολιτισμένου κράτους.

Ειδικότερα, με αφορμή την προτεινόμενη από το Υπουργείο θεματολογία εργασίας, ήτοι «χριστιανοί που διακινδυνεύοντας την ίδια τους τη ζωή, έκρυψαν, φυγάδευσαν και έσωσαν από βέβαιο θάνατο, εκατοντάδες Έλληνες Εβραίους στις πόλεις και τα χωριά της Πατρίδας μας», γνωστοποιούμε ότι πολλοί Έλληνες Πόντιοι, έχοντας οι ίδιοι επιβιώσει από την φρίκη της σε βάρος τους γενοκτονίας, έδειξαν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τον ανθρωπισμό τους προς του Εβραίους, όταν το έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας επαναλαμβανόταν μπροστά στα μάτια τους.  Μάλιστα, για την αρωγή τους αυτή έχουν βραβευθεί από το κράτος του Ισραήλ.

Αναμένουμε από το Υπουργείο να επιδείξει την ίδια ευαισθησία ενημέρωσης των μαθητών, αναφορικά και με τις υπόλοιπες αναγνωρισμένες από την Βουλή των Ελλήνων Γενοκτονίες, ήτοι τις Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου, της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων, όπως άλλωστε ειδικά ορίζεται στο προεδρικό διάταγμα υπ’ αριθμό 99/1994 (ΦΕΚ 78 Α’) «…ομιλίες στα σχολεία και στα εκπαιδευτικά ιδρύματα όλων των βαθμίδων.». Με άλλα λόγια, υπενθυμίζουμε στον κ. Υπουργό ότι ο θεσμικός του ρόλος επιβάλει να εφαρμόζει πρωτίστως τους νόμους του κράτους κρατώντας αποστάσεις από τις προσωπικές του απόψεις.

fek anagnorisi

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Αντάμωμαν 2018+ || Γιώργος Σοφιανίδης | Δημήτρης Κοσμίδης

Μουσικό Αφιέρωμα | Ορχήστρα 1919

Στο Facebook