ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
20ή Αιμοδοσία

20ή Αιμοδοσία

Ο Δήμος Λαυρεωτικής και οι πολιτιστικοί Σύλλογοι του Λαυρίου (Σύλλογος Ποντίων «Ο Μιθριδάτης», Σύλλογος Κρητών «Η Μεγαλόνησος», ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος, Σύλλογος Μακεδόνων «Μέγας Αλέξανδρος», Σύλλογος Θηραίων «Αγ. Ειρήνη», Σύλλογος Μικρασιατών- Κωνσταντινουπολιτών, Σύλλογος Ηπειρωτών «Ο Πύρρος», Σύλλογος Πελοποννησίων «Θ. Κολοκοτρώνης»), σε συνεργασία με την Ένωση Ποντιακής Νεολαίας, πραγματοποίησαν εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020. Οι δράσεις έλαβαν χώρο στο Πνευματικό Κέντρο Αγ. Ανδρέα Λαυρίου και η προσέλευση του κόσμου ήταν μαζική, αφού 68 άτομα έδωσαν αίμα. Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα (χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσεων και τακτική απολύμανση του χώρου), οι αιμοδότες -για ακόμα μια φορά- ανέδειξαν την κοινωνική ευαισθησία και ανιδιοτελή προσφορά τους προς το συνάνθρωπο.

Το αποτέλεσμα ήταν σπουδαίο, καθώς η συμμετοχή ήταν μαζική και συγκεντρώθηκαν 68 πολύτιμες μονάδες αίματος, ενώ υπήρξαν και άτομα που, αν και επιθυμούσαν, δεν μπόρεσαν να αιμοδοτήσουν για ιατρικούς λόγους.

Ένα ευχαριστώ σε όλους όσοι βοήθησαν στην υλοποίηση και αυτής της αιμοδοσίας, και ιδιαίτερα στο έμπειρο προσωπικό που διενήργησε τις αιμοληψίες, για την άριστη συνεργασία, την αγάπη και την ενημέρωση που παρείχε στους αιμοδότες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους αρμόδιους για την παραχώρηση του χώρου του Πνευματικού Κέντρου Αγ. Ανδρέα, καθώς και σε ΟΛΟΥΣ τους εθελοντές αιμοδότες για το πολυτιμότερο δώρο ζωής που προσφέρουν στο συνάνθρωπό τους, αλλά και για τη στάση τους, που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο.

Είναι ιδιαίτερο σημαντικό να τονιστεί πως η εθελοντική αυτή προσπάθεια της αιμοδοσίας έχει πρωταρχικό στόχο την ανάγκη ευαισθητοποίησης των πολιτών καθώς και την σύνδεση του εθελοντισμού με τις ανάγκες της κοινωνίας γενικότερα.

Σας ευχόμαστε υγεία και επιτυχία και να διακρίνεστε πάντα από αντίστοιχες πράξεις βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας.

Ραντεβού στην 21η Αιμοδοσία!

Παρακάτω ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Μουσικό Αφιέρωμα | Ορχήστρα 1919

Νίκος Μιχαηλίδης | Το τουρκικό πρόβλημα στον 21ο αιώνα

Στο Facebook