ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
13 – 20 Μαΐου 2012: Εκθεσιακά Περίπτερα στην Πλατεία Συντάγματος

13 – 20 Μαΐου 2012: Εκθεσιακά Περίπτερα στην Πλατεία Συντάγματος

13-20/05/2012: Η Ένωση έπειτα από άδεια που εξασφάλισε ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων από τον Δήμο Αθηναίων, έστησε για οχτώ ημέρες, δύο περίπτερα στο κέντρο της Αθήνας, στην πλατεία Συντάγματος, όπου παρέδιδε «μαθήματα ιστορίας» με φωτογραφικό και γραπτό υλικό, για τον Πόντο, την ιστορία, τα μνημεία, τις προσωπικότητες και (το μεγαλύτερο κομμάτι) για την Γενοκτονία. Ταυτόχρονα ακούγονταν ακριτικά και Γενοκτόνα τραγούδια και προβάλλονταν ταινίες για την Γενοκτονία. Σάββατο 19/05 το απόγευμα τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και τρισάγιο υπέρ των θυμάτων της Γενοκτονίας και μοιράστηκαν κόλλυβα στους παρευρισκόμενους. Ακολούθησε παρουσίαση ακουστικού ντοκουμέντου μαρτυρίας της Κερεκής Σειτανίδου – Αβραμίδου 1ης γενιάς και ομιλία του ιστορικού Αλέξανδρου Καστρινάκη με θέμα: «Η Γενοκτονία των Ποντίων είναι ένας διαχρονικός και συμβολικός αγώνας». Ακολούθησε απαγγελίες επιστολών μελλοθάνατων Ποντίων από μέλη της Ένωσης. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε μουσικό αφιέρωμα στη Γενοκτονία από την Ποντιακή Νεολαία. Το βράδυ προς το ξημέρωμα της 19ης Μαΐου πραγματοποιήθηκε ολονυχτία στον χώρο των περιπτέρων υπό το φως των κεριών, με νέους να τραγουδούν ακριτικά και δημώδη άσματα του Πόντου μέχρι το πρωί. Στα περίπτερα μοιράστηκαν 15.000 DVD και 15.000 φυλλάδια της Ε.ΠΟ.Ν.Α. και 4.000 προγράμματα της Π.Ο.Ε. για την Γενοκτονία, γνωρίζοντας, για ακόμη μια φορά, μεγάλη απήχηση και ανταπόκριση από τον κόσμο.

19/05/2012: Συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή για τις εκδηλώσεις μνήμης της Γενοκτονίας που διοργανώνει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, όπου για 2η συνεχόμενη φορά ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων καταφέρνει να υλοποιήσει το αίτημα της επιτροπής να ντύσει την προεδρική φρουρά με την ποντιακή παραδοσιακή ενδυμασία. Συμμετοχή στην πορεία διαμαρτυρίας προς την Τούρκικη πρεσβεία.

20/05/2012: Η Ένωση ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση της Σοφίας Διγενή-Κολιοτάση, δημοσιογράφου της εφημερίδας Espresso, για την παροχή υλικού (οπτικοακουστικού, φωτογραφικού, συγγραμμάτων κλπ.) σε αφιέρωμα για την ημέρα μνήμης για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Κυριακή 17/05 - Μέρος Α' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Δευτέρα 18/05 - Μέρος Β' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Στο Facebook