ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συναυλία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας»

Συναυλία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας»

Στο πλαίσιο εκδηλώσεων τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία που υπέστη ο Ποντιακός Ελληνισμός από τους Τούρκους, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, σε συνεργασία με την Μουσική Φιλαρμονική Μαρκοπούλου Μεσογαίας, διοργανώνει το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2019, και ώρα 19:30, συναυλία με τίτλο:

«Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας».

Το 2019 εμπεριέχει έναν δυνατό συμβολισμό. Η μνήμη της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού έγινε αιωνόβια. Παρά την βαρβαρότητα του εγκλήματος καθεαυτού, παρά τη λήθη, την άρνηση αλλά και την αδιαφορία που αντιμετώπισε στο διάβα του χρόνου, ο ποντιακός ελληνισμός, όχι μόνο επιβίωσε αλλά και άνθισε, όπως ανθίζει ανά τους αιώνες η ελπίδα για τους Έλληνες μέσα από τον εμβληματικό στίχο:

«Η Ρωμανία κι αν πέρασεν, ανθεί και φέρει κι άλλο».

Φέτος, λοιπόν, ο Ποντιακός Ελληνισμός γίνεται πρεσβευτής του πανανθρώπινου αιτήματος να μην ξαναζήσει η Ανθρωπότητα Γενοκτονίες, αφού η επαναλαμβανόμενη εμφάνιση του εγκλήματος έχει πληγώσει αρκετούς λαούς στο πέρασμα του χρόνου και εξακολουθεί, όσο δεν υπάρχει αναγνώριση και αποκατάσταση της πληγής αυτής. Έτσι, με πνεύμα εξωστρέφειας και πρόθεση ενσυναίσθησης, σας καλούμε σε μια εκδήλωση αφιερωμένη και σε άλλες γενοκτονίες.

Ελάτε μαζί μας να ταξιδέψουμε μέσα από τον κόσμο της τέχνης, μιας τέχνης που αφηγείται και αποτελεί «τη Μνήμη της Ανθρωπότητας». Το Σάββατο 02 Νοεμβρίου 2019 στον Φιλολογικό Σύλλογο «Παρνασσός» (Πλ. Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8), με την βοήθεια και της Μουσικής Φιλαρμονικής Μαρκοπούλου, θα απολαύσουμε μουσική κινηματογράφου από ταινίες που αφορούν τη Γενοκτονία (La vita è bella, Schindler’ s list), αποσπάσματα ταινιών που αγγίζουν την ίδια θεματική (The Promise, Bitter Harvest, Hotel Rwanda), αλλά και γνωστά κομμάτια της κλασσικής μουσικής, που αναδεικνύουν τον παγκόσμιο μουσικό πλούτο που είναι κτήμα της Ανθρωπότητας με έργα Beethoven, Shostakovich, Dvorak κ.α.

Για πληροφορίες – κρατήσεις παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στους:
Γιάννης Ραπτόπουλος: 6976 986 848
Ελίνα Μυστακίδου: 6971 562 283

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Carl Wilkens | Rwandan Genocide: A Personal Story (Part 1)

Θωμάς Αλεξιάδης | Το Αντάρτικο του Πόντου (1690-1923)

Στο Facebook