ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συμμετοχή και Παρουσίαση για την Γενοκτονία στην 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας

Συμμετοχή και Παρουσίαση για την Γενοκτονία στην 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής συμμετείχε στην 15η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), η οποία πραγματοποιήθηκε το διάστημα 13-15 Σεπτεμβρίου στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής και συγκεκριμένα, στην κατασκήνωση «Παιδική Εξοχή Μεταμόρφωσης» του Δήμου Πολυγύρου. Σε αυτήν συναντήθηκαν περισσότεροι από 230 νεολαίοι από όλες τις πόλεις της Ελλάδος, σε έναν θεσμό που έχει καθιερωθεί και αποτελεί σημείο αναφοράς των νέων κάθε χρόνο. Με αφορμή τα 100 χρόνια από την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού διαμορφώθηκαν φέτος οι θεματικές ενότητες και παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της συνάντησης. Ομιλίες, όπως αυτές της φιλολόγου-γλωσσολόγου Αναστασίας Μαχαιρίδου με θέμα «Ποντική και Ποντιακή Διάλεκτος: Η κοινωνικότητα της 100 χρόνια μετά» και του διδάκτορος ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Πρίνστον Νίκου Μιχαηλίδη με θέμα: «Εμείς και ο Πόντος, 100 χρόνια μετά» κέντρισαν το ενδιαφέρον των νέων, ενώ άκρως ιδιαίτερη και ενδιαφέρουσα ήταν η ομιλία του Δημήτρη Διαμαντόγιαννη, γραφίστα και ιδιοκτήτη της JimDia Graphics που ανήκει στην ομάδα δημιουργίας του επετειακού λογοτύπου για την εκατονταετηρίδα από την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου «G«, με θέμα «Η γενοκτονία από την πλευρά της γραφιστικής και η προώθησή της».

Ιδιαίτερη τιμή απετέλεσε για εμάς η πρόσκληση που απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας (Σ.Ε.Ν.) της Π.Ο.Ε. και η συμπερίληψή μας στις θεματικές της ενότητες με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου 1914-1923». Έτσι, είχαμε την ευκαιρία να προβάλουμε ένα μέρος της παρουσίασης που πραγματοποιούμε σε ολόκληρη την Ελλάδα, τόσο σε σχολεία όσο και σε συνεργασία με άλλους φορείς. Με το πέρας των εισηγήσεων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, ήτοι την 14η Σεπτεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναντήσεις νεολαίας αποτελούν σημαντικό επίτευγμα και κεκτημένο, διότι πέραν της γνωριμίας των νέων, και της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ τους, εντείνουν τον μεγίστης σημασίας σκοπό μας, ο οποίος είναι η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των προγόνων μας, καθώς επίσης και της μεταλαμπάδευσης των αξιών, που πρεσβεύει ο Ποντιακός Ελληνισμός, στις επόμενες γενιές.

Περισσότερο φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο Facebook:
15η Πανελλήνια Συνάντηση Ποντιακής Νεολαίας

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Μουσική συναυλία «Εἰς μνήμην» | Γιώργος Δημητριάδης | Ανέστης Ιωακειμίδης | Γιάννης Ταϊλαχίδης

Αντάμωμαν 2018+ || Πόλιος Παπαγιαννίδης | Δημήτρης Κοσμίδης

Στο Facebook