ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Συγκίνηση με μια επίσκεψη στο περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα (βίντεο)

Συγκίνηση με μια επίσκεψη στο περίπτερο της ΕΠΟΝΑ στο Σύνταγμα (βίντεο)

Από το Σάββατο 16 Μαΐου λειτουργεί στην πλατεία Συντάγματος το περίπτερο της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ), και θα παραμείνει ανοιχτό ως και αύριο το βράδυ οπότε και κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων. Πολύς κόσμος έχει βρεθεί ήδη εκεί, όπου τα μέλη της Ένωσης ενημερώνουν για τις δράσεις της και τα ιστορικά στοιχεία της Γενοκτονίας. Υπάρχει πλούσιο υλικό που προσφέρεται (φυλλάδια, βιβλία, dvd), ενώ λειτουργεί και έκθεση με φωτογραφίες.

Το pontos-news.gr βρέθηκε στο περίπτερο της ΕΠΟΝΑ και μίλησε με τους διοργανωτές. «Σας περιμένουμε όλους για να δυναμώσουμε τον παλμό και την φωνή των γενοκτονημένων που ζητούν τη δικαίωση της Ανθρωπότητας έναντι στη βαρβαρότητα», είναι ένα από τα συνθήματα, ενώ οι σκηνές που εκτυλίσσονται αυτές τις μέρες είναι ιδιαίτερα συγκινητικές, τόσο με μεγαλύτερους σε ηλικία επισκέπτες που θυμούνται, όσο και με νεότερους που μαθαίνουν.

Ενδεικτικά, όπως μας διηγήθηκαν τα παιδιά της ΕΠΟΝΑ, σήμερα το πρωί ένας παππούς άρχισε να κλαίει παρατηρώντας τις φωτογραφίες στην έκθεση ενώ ζήτησε ένα βιβλίο λέγοντας: «Δεν ξέρω να διαβάζω, αλλά όλα αυτά που βλέπω με κάνουν να δακρύζω».


Με μεγάλο ενδιαφέρον και συγκίνηση, επισκέπτες παρατηρούν την έκθεση

Επίσης, ένας Τούρκος υπήκοος που βρέθηκε στο περίπτερο είπε πως ζει σε μοναστήρι στην Κρήτη και έρχεται στην Αθήνα γιατί σπουδάζει στη Θεολογική σχολή· η οικογένειά του, από την Τόνια του Πόντου, είχε εκχριστιανιστεί το 1870.


Θοδωρής Μακρίδης, Κατερίνα Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Δαβιτίδης σήμερα στο περίπτερο της ΕΠΟΝΑ

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και των τουριστών που σταματούν και ρωτούν. Κάποιοι Ολλανδοί είπαν ότι το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων απασχολεί αυτόν τον καιρό τη Βουλή της χώρας τους και εκτιμούσαν πως άμεσα θα υπάρξει αναγνώριση.

Για τις εκδηλώσεις της αυριανής ημέρας μίλησε στο pontos-news.gr ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟΝΑ, Θοδωρής Μακρίδης.

«Είμαστε εδώ για να θυμόμαστε και να διεκδικούμε» λέει στο pontos-news.gr η ειδική Γραμματέας της ΕΠΟΝΑ Κατερίνα Παναγιωτοπούλου. «Αρμένιοι, Έλληνες και Ασσύριοι ενώνουμε τις δυνάμεις μας και διατρανώνουμε το ίδιο μήνυμα που είναι το αίτημα για την αναγνώριση», συμπληρώνει.

Ακόμα, μας μίλησε και ο ταμίας της ΕΠΟΝΑ, Γιώργος Δαβιτίδης, που επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «ως νεολαία είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε τη γενοκτονία της μνήμης».

πηγή:pontos-news.gr

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Νίκος Παπαβραμίδης - Μα την Παναΐαν

Αντάμωμαν 2018-Breaking News

Στο Facebook