ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Προβολή ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά» στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Προβολή ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά» στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Την Κυριακή 10 Μαρτίου 2019, στην αίθουσα «Γεώργιος Καράντζας» της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αττικής (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, σε συνεργασία με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, πραγματοποίησαν εκδήλωση αναφορικά με το Ολοκαύτωμα, στην οποία προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Φιλιά εις τα παιδιά».

Στην εν λόγω ταινία, πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα αφηγούνται πως σώθηκαν από το θάνατο χάρη σε οικογένειες Χριστιανών. Πέντε «κρυμμένα παιδιά» που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ιστορίες τρόμου κι αγωνίας αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξένων, που στάθηκαν στοργικές φωλιές, κρυφοί παράδεισοι μακριά από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος.

Σκιαγραφείται η ζωή αυτών των προσώπων, από την παιδική ηλικία μέχρι σήμερα, φέρνοντας στο φως πολύτιμα προσωπικά τους ντοκουμέντα —ένα παιδικό ημερολόγιο, μια σχολική έκθεση, φωτογραφίες και οικογενειακά φιλμάκια—, τεκμήρια μιας ολόκληρης εποχής.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., κα Αντωνιάδου Μαρία, εκπρόσωποι ποντιακών φορέων και σωματείων, καθώς και πλήθος κόσμου. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκομίσουν πληροφορίες σχετικά με τη Γενοκτονία που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέσα από τα βιώματα της πλέον ευαίσθητης ομάδας ατόμων, των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφεραν να υπεισέλθουν στην ψυχοσύνθεση τους, έστω και για λίγο, και να κατακλυστούν από τα συναισθήματά τους. Συναισθήματα όπως ο φόβος, η αγωνία για τη ζωή τους, αλλά ακόμα και η παιδική ανεμελιά.

Δράσεις, όπως η συγκεκριμένη, έχουν ως στόχο την ανάδειξη και άλλων ιστορικών παραδειγμάτων Γενοκτονιών που συνετελέσθησαν στο παρελθόν και να αποτίσουν φόρο τιμής στα αθώα θύματα όλων των γενοκτονημένων λαών και κοινωνικών ομάδων. Μέσω της γνώσης, έρχεται η δικαίωση. Μέσω της δικαίωσης, θα επιτευχθεί ο απώτερος σκοπός. Όχι άλλες Γενοκτονίες!

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Δικαίωμα Στη Μνήμη | The Crime Of Crimes || E.Πo.N.A.

Νίκος Μιχαηλίδης | Το τουρκικό πρόβλημα στον 21ο αιώνα

Στο Facebook