ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Παρουσίαση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στον Άγ. Δημήτριο Κοζάνης

Παρουσίαση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στον Άγ. Δημήτριο Κοζάνης

Το Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019, η Ε.Πο.Ν.Α. βρέθηκε στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης, έπειτα από πρόσκληση του Ποντιακού Μορφωτικού Συλλόγου Αγ. Δημητρίου-Ρυακίου, στο “Διήμερο εκδηλώσεων Αγίου Δημητρίου 2019”, και μίλησε στους παρευρισκομένους για την Γενοκτονία των προγόνων μας. Η παρουσίαση αυτή τιτλοφορήθηκε «Το χρονολόγιο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και η συμβολή του Raphael Lemkin», ενώ με το πέρας της προβλήθηκε η ταινία “Genocide – A True Story”.

Στην ομιλία μας επικεντρωθήκαμε, ως είθισται, στη λεπτομερή παράθεση του ιστορικού της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, του τραγικού αυτού ιστορικού γεγονότος που έμελλε να αλλάξει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Η παρουσίαση, όπως πάντα, ήταν διαδραστική, καθώς την ανάγνωση των κειμένων, συνόδευσε προβολή οπτικοακουστικού υλικού που έχει επιμεληθεί η Ένωση από το αρχείο της. Εκτενής αναφορά υπήρξε και στον άνθρωπο που επινόησε τον όρο «Γενοκτονία», τον Raphael Lemkin, και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την “σύλληψη”, με το έναυσμα να είναι η δίκη του Αρμένιου Soghomon Tehlirian μετά τη δολοφονία του Talaat Pasha, ενός εκ των πρωτεργατών του Κινήματος «Ένωσις και Πρόοδος» και της Τριάδας Γενοκτονιών (Αρμενίων, Ασσυρίων, Ελλήνων).

Ευχαριστούμε ολόθερμα τους διοργανωτές για την πρόσκληση που μας απηύθυναν και την άψογη φιλοξενία! Είμαστε ευτυχείς που η προσπάθειά μας αυτή για τη διάδοση του ζητήματος και την ευαισθητοποίηση του κόσμου συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς και έπεται και συνέχεια.

 

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Μουσικό Αφιέρωμα | Σωκράτης Ξαντινίδης | Νίκος Σοφιανίδης

Αντάμωμαν 2018+ || Γιώργος Ιωαννίδης | Ανδρέας Κουγιουμτζίδης

Στο Facebook