ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ο φιλέλληνας πρωθυπουργός της Αυστραλίας, υπέρμαχος της αναγνώρισης της Τριάδας Γενοκτονιών

Ο φιλέλληνας πρωθυπουργός της Αυστραλίας, υπέρμαχος της αναγνώρισης της Τριάδας Γενοκτονιών

Έναν ισχυρό «σύμμαχο» φαίνεται ότι αποκτά ο ποντιακός ελληνισμός, μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Αυστραλία.

Όπως επισημαίνει ο λέκτορας Μελετών Γενοκτονιών στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Σίδνεϊ δρ Παναγιώτης Διαμάντης, με άρθρο του στην ομογενειακή εφημερίδα Κόσμος, ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ έχει ταχθεί στο παρελθόν υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, και γενικότερα των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

Ο Π. Διαμάντης εκφράζει την ελπίδα ότι ως πρωθυπουργός ο Μ. Τέρνμπουλ θα διατηρήσει τις ίδιες θέσεις, τις οποίες είχε εκφράσει τον Νοέμβριο του 2011 κατά την ομιλία του στην αίθουσα των Αντιπροσώπων του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου στην Καμπέρα.

Υπενθυμίζει ότι εκείνη τη βραδιά ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας είχε χαρακτηρίσει τις γενοκτονίες των χριστιανικών πληθυσμών από τους Οθωμανούς ως «ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας».

Eίχε προσθέσει επίσης πως είναι ένα ιστορικό γεγονός που «πρέπει να το παραδεχτούμε και να το αναγνωρίσουμε γι’ αυτό που είναι», ενώ είχε τονίσει ότι η Οθωμανική Αυτοκρατορία αποδεχόταν και προωθούσε, σε κάποιο βαθμό, αυτό που σήμερα ονομάζουμε πολυπολιτισμός.

«Τα εγκλήματα εναντίον των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής –των Αρμενίων, των Ασσυρίων, των Χαλδαίων, των Ποντίων Ελλήνων και τόσο πολλών άλλων– μπορούμε να τα βλέπουμε, ουσιαστικά, ως ανωμαλία, ως άρνηση αυτής της πολυπολιτιστικής ιδιοφυΐας εκείνης της πολύ ποικιλόμορφης αυτοκρατορίας, η οποία για πολλούς αιώνες είδε τον Οθωμανό χαλίφη, τον σουλτάνο, να κυβερνά περισσότερους Χριστιανούς από ό,τι Μουσουλμάνους», είχε πει ο Τέρνμπουλ.

Ακόμη, ο Π. Διαμάντης προσθέτει με έμφαση ότι ο νέος πρωθυπουργός της Αυστραλίας είναι ο πολιτικός με τις περισσότερες γνώσεις για την αρχαία Ελλάδα. Έχει διδαχθεί αρχαία ελληνικά και κατέχει εξαιρετικά καλά το Μακεδονικό ζήτημα.

Ήδη, μια από τις πρώτες κινήσεις του Τέρνμπουλ κρίνεται σημαντική για τον ελληνισμό. Τοποθέτησε γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου τον ελληνικής καταγωγής Γερουσιαστή Αθανάσιο Συνοδινό.

Συγχαρητήρια επιστολή που συνοδεύεται με πρόταση για στενή συνεργασία πάνω στις ελληνοαυστραλιανές σχέσεις απέστειλε στον Τέρνμπουλ ο Ελληνικός Επιμορφωτικός Προοδευτικός Σύνδεσμος της Αυστραλίας.

πηγή:pontos-news.gr

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Σάββατο 16/05 - Μέρος Β' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α 2020

Συναυλία: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας» | Ε.Πο.Ν.Α. - Μ.Φ.Μ.

Στο Facebook