ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κοτσαμάνια 2017: Εκδρομή σε Άγιο Δημήτριο και Τετράλοφο Κοζάνης

Κοτσαμάνια 2017: Εκδρομή σε Άγιο Δημήτριο και Τετράλοφο Κοζάνης

Στις 26 Δεκεμβρίου, σε μια… συνήθη για τα δεδομένα της Ε.Πο.Ν.Α. δράση, 5 μέλη μας αποφάσισαν να εξορμήσουν στη βόρεια Ελλάδα! Προορισμός, ποιος άλλος εκείνη τη μέρα; Τα χωριά της Κοζάνης φυσικά!

Έτσι, στις 5 π.μ. επιβιβάστηκε και ο τελευταίος στο αυτοκίνητο και η περιπέτεια ξεκίνησε…

Λίγες ώρες αργότερα έφτασαν στον Άγιο Δημήτριο Κοζάνης. Έτσι, είχαν τη δυνατότητα να παραστούν στο πανάρχαιο δρώμενο των Μωμόγερων. Για τον ίδιο λόγο, μετέβησαν στη συνέχεια και στο Τετράλοφο. Δίχως να υπολογίσουν χιλιόμετρα και κούραση, έμειναν εκεί μέχρι τη λήξη, αργά το απόγευμα.

Και μετά; Ξεκούραση λογικά… κι όμως όχι! Δεν υπήρχε περίπτωση να χαθεί η ευκαιρία για μουχαπέτ! Μόνο έτσι θα μπορούσε να κλείσει η μέρα ή… η νύχτα, αν προτιμάτε!

Την επόμενη μέρα, 27 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στη Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος που βρίσκεται λίγο έξω από τον Άγιο Δημήτριο. Αμέσως μετά, και πριν την επιστροφή στη βάση, έγινε μια μικρή παράκαμψη. Συγκεκριμένα, βρέθηκαν λίγο έξω από την Πτολεμαΐδα, όπου έζησαν για άλλη μια φορά την ποντιακή φιλοξενία και γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα!

Ήταν ένα υπέροχο διήμερο με πολύ κέφι και χορό! Τα χιλιόμετρα που μας χωρίζουν πολλά, αλλά για τα παιδιά της Ε.Πο.Ν.Α. δεν υπάρχουν όρια! Αυτό είναι το πνεύμα της Ένωσης, από αυτό τρέφεται!
Ένα μόνο έχουμε να πούμε…και του χρόνου εκεί!

Παρακάτω μπορείτε να πάρετε μια γεύση από αυτό το διήμερο:

 

 

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Μουσικό Αφιέρωμα | Ορχήστρα 1919

Αντάμωμαν 2018+ || Γιώργος Ιωαννίδης | Ανδρέας Κουγιουμτζίδης

Στο Facebook