ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Η αλήθεια για τις Γενοκτονίες σε διεθνές συνέδριο στις ΗΠΑ (όλο το πρόγραμμα)

Η αλήθεια για τις Γενοκτονίες σε διεθνές συνέδριο στις ΗΠΑ (όλο το πρόγραμμα)

Η Τουρκία υποστηρίζει ότι δεν διέπραξε γενοκτονίες, πως δεν σφαγίασε Πόντιους, Μικρασιάτες, Αρμένιους και Ασσύριους, ότι ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι συνθήκες όπως αυτές είχαν τότε διαμορφωθεί «συνετέλεσαν» στο να χαθούν άδικα «από ασθένειες και στη διάρκεια των εχθροπραξιών» τόσοι άνθρωποι.

Τι κι αν τα ντοκουμέντα είναι ατράνταχτα; Τι κι αν όσο περνούν τα χρόνια έρχονται στο φως στοιχεία που δεν επιβεβαιώνουν απλώς όσα γνωρίζουμε για τις εθνοκαθάρσεις στις οποίες προέβησαν οι Οθωμανοί Τούρκοι αλλά ενισχύουν και εκείνα τα οποία οι μελετητές δεν είχαν τεκμηριώσει μέχρι τότε; Η Άγκυρα με έναν προκλητικά εξοργιστικό τρόπο επιμένει πως είναι… αθώα!

Την αλήθεια, με στιβαρό επιστημονικό τρόπο, επιδιώκει να φωτίσει το Ελληνικό Κέντρο Έρευνας Μικράς Ασίας και Πόντου (AMPHRC) στις ΗΠΑ, το Ινστιτούτο Zoryan και το Κέντρο Ανατολικών και Μεσανατολικών Σπουδών Αμερικής.

Διοργανώνει ακαδημαϊκή σύνοδο με θέμα «Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος και οι μη τουρκικές μειονότητες στην Οθωμανική Αυτοκρατορία: Αρμένιοι, Ασσύριοι και Έλληνες».

Στη σύνοδο, που πραγματοποιείται στις 21 και 22 Μαΐου στο Αμερικανικό Κέντρο Μεσανατολικών Σπουδών (Τμήμα Αποφοίτων, Πανεπιστήμιο Σίτι της Νέας Υόρκης, 5η Λεωφόρος 365 στην 34η Οδό) και υποστηρίζεται από την Παμποντιακή Ομοσπονδία ΗΠΑ και Καναδά, συμμετέχουν σπουδαίοι ακαδημαϊκοί από όλον τον κόσμο.

Το διήμερο θα παρουσιαστούν πρωτότυπες έρευνες για τις Γενοκτονίες Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, μέσα από τις οποίες θα αποκαλυφθεί η στρατηγική, ο σχεδιασμός και η εκτέλεση των σχεδίων τους για εξόντωση κάθε μη Τούρκου και χριστιανού.

Η σύνοδος είναι η δεύτερη που διοργανώνει το AMPHRC σε συνεργασία με το ινστιτούτο Zoryan και είναι αφιερωμένη στην έρευνα των γενοκτονιών κατά των χριστιανικών πληθυσμών από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα της συνόδου.

πηγή:pontos-news.gr

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Δευτέρα 18/05 - Μέρος Β' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Κυριακή 17/05 - Μέρος Α' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Στο Facebook