ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιστολή προς το Υπ. Εξωτερικών για την Αναγνώριση Γενοκτονιών από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας

Επιστολή προς το Υπ. Εξωτερικών για την Αναγνώριση Γενοκτονιών από την Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας

Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής κατέθεσε χθες 30/5/2016 επιστολή στο Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με το ειδικό ψήφισμα της Ομοσπονδιακής Βουλής της Γερμανίας που πρόκειται να εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση την προσεχή Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016.

arithmos protokolou epistolis 30.5.2016

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν κοινοποιηθεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το προσχέδιο του κειμένου του ψηφίσματος κάνει λόγο για «γενοκτονία των Αρμενίων, Ασσυρο-χαλδαίων και άλλων χριστιανικών μειονοτήτων που ζούσαν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία». Η γενικευμένη αναφορά στις «λοιπές χριστιανικές μειονότητες», φυσικά, δεν καλύπτει τη πληρότητα του νομικού λόγου, μήτε το κοινό ιστορικό πλαίσιο διάπραξής των γενοκτονιών. Αντιθέτως, αδικαιολόγητα παραλείπει μόνο την τρίτη πληθυσμιακή ομάδα, αυτή των Ελλήνων θυμάτων, χωρίς να εξυπηρετούνται καν προσχηματικοί  λόγοι συντομίας.

Για το λόγο αυτό, η Ελληνική Πολιτεία οφείλει να χρησιμοποιήσει κάθε διπλωματικό μέσο, προκειμένου στο επικείμενο ψήφισμα-νομοσχέδιο, να υπάρξει σαφής αναφορά στους Έλληνες του Πόντου και της Ανατολίας, που επίσης γενοκτονήθηκαν από τον ίδιο δράστη, για τους ίδιους λόγους, στον ίδιο χώρο και χρόνο.

Διαβάστε την επιστολή:Επιστολή προς Υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά 30.5.2016

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Ορέστης Αγγελίδης | Ο Ελληνισμός του Πόντου στην Τσαρική Ρωσία και την ΕΣΣΔ

Tamer Çilingir | 60' Interview (in Turkish w/ Greek Subtitles) | 19/05/2020

Στο Facebook