ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιστολή ενημέρωσης-διαμαρτυρίας προς Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού – ΚΑΣ

Επιστολή ενημέρωσης-διαμαρτυρίας προς Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού – ΚΑΣ

Πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα που παραπέμπουν σε άρθρο της εφημερίδας Hurriyet, ότι στην Τουρκία, νοτιοδυτικά της πόλης των Κοτυώρων (Ordu), λατομείο που λειτουργεί πλησίον του αρχαιολογικού χώρου χρησιμοποιεί για την εξόρυξη μεγάλες ποσότητες δυναμίτη, καταστρέφοντας το κάστρο «Κουρούλ», που χρονολογείται στην εποχή του βασιλιά του Πόντου Μιθριδάτη (βλ. http://www.pontos-news.gr/article/176103/sta-kotyora-kindyneyei-kastro-tis-theas-kyvelis-gia-hari-enos-latomeioy και http://www.news247.gr/politismos/toyrkia-vazoyn-dynamith-sta-themelia-toy-kastroy-toy-mythridath-ston-ponto.6577625.html ).

Λαμβάνουμε την πρωτοβουλία να σας γνωστοποιήσουμε την συγκεκριμένη είδηση, καθώς είσθε ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας εντός ελληνικής επικράτειας, στον οποίο μπορούμε να απευθυνθούμε, προκειμένου με τη σειρά σας να λάβετε μέτρα και να προβείτε σε κάθε δυνατή ενέργεια για την αποτροπή της πολιτιστικής αυτής καταστροφής στην Τουρκία. Τα ανεκτίμητης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα βρίσκονται σε κίνδυνο. Με ύποπτη αδιαφορία η Πολιτεία συναινεί σε μια σιωπηρή καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Εμείς, ως σύλλογος νέων που έχουμε μεταξύ των πρωταρχικών μας στόχων την «Άμεση επέμβαση για την προστασία των θρησκευτικών και πολιτιστικών μνημείων στον Πόντο», θεωρούμε χρέος μας να κινητοποιηθούμε και να πράξουμε το πρέπον, μιάς και τα ίδια τα αγάλματα δεν έχουν φωνή και παρακαλούμε για τη δική σας παρέμβαση.

Σας καλούμε όπως επιληφθείτε του ζητήματος, ενημερώνοντας πολιτιστικούς και αρχαιολογικούς φορείς, ευρωπαϊκούς και διεθνείς, αλλά και όπως προβείτε σε κάθε άλλη ενέργεια ώστε να επιτευχθεί η προστασία των ανεκτίμητων αυτών ευρημάτων.

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Τρίτη 19/05 - Μέρος Β' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Τρίτη 19/05 - Μέρος Α' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Στο Facebook