ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιστολή Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων προς Υπουργό Παιδείας

Επιστολή Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων προς Υπουργό Παιδείας

Προς: Υπουργό  Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Φίλη

Κύριε Υπουργέ,

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, το παγκόσμιο και μεγαλύτερο όργανο του Ποντιακού Ελληνισμού εκπροσωπώντας Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Αυστραλία σας εύχεται καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλάβατε και καλή συνεργασία.

Η παιδεία αποτελεί την καλύτερη εγγύηση και διασφάλιση της προοπτικής για τις επόμενες γενιές, αλλά και για ευημερία και ανθρώπινη συμβίωσή της σε μία κοινωνία των πολιτών.

Κύριε Υπουργέ,

Το θέμα της Διεθνούς Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων  του Πόντου και των Ελλήνων της Ανατολής  είναι μείζονος σημασίας για τον απανταχού Ποντιακό Ελληνισμό. Από την δεκαετία του 1980 δίνει αγώνες προς όλες τις κατευθύνσεις με χρονολογία σταθμό το Φεβρουάριο του 1994, που αναγνωρίστηκε ομόφωνα από την Ελληνική Βουλή. Έκτοτε, ο απανταχού Ποντιακός Ελληνισμός με μπροστάρη τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος αλλά και όλες τις ομοσπονδίες του εξωτερικού δίνει τον αγώνα για την Διεθνή αναγνώριση. Στον αγώνα αυτό είναι γεγονός ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων εν αντιθέσει με άλλα κράτη, όπως η Σουηδία, η Κύπρος, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Αυστραλία, η Αρμενία και η Ενωμένη Ευρώπη.

Κύριε Υπουργέ,

Εμείς πιστεύουμε ότι με την έκφραση των απόψεών σας σχετικά με την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Ανατολής  σε άρθρο σας που δημοσιεύτηκε στις 20-8-2014   στην εφημερίδα «ΑΥΓΗ» θίξατε την μνήμη των νεκρών μας και μειώσατε την δυναμική που αναπτύχθηκε από τον Οικουμενικό Ποντιακό Ελληνισμό για την Διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

Πιστεύουμε όμως επίσης ότι σήμερα ως υπεύθυνος Υπουργός Παιδείας  θα επαναπροσδιορίσετε τις μη ανταποκρινόμενες στην πραγματικότητα απόψεις σας και θα είστε συμπαραστάτης στον αγώνα που δίνουμε για την Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και των Ελλήνων της Ανατολής.

Επίσης, να σας εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για το θέμα της αυθαίρετης αφαίρεσης από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, του κειμένου της ιστορίας που αναφερόταν στον ποντιακό Ελληνισμό  και την Γενοκτονία αυτού από την ύλη της Γ’ Λυκείου (από μάθημα επιλογής). Είναι ξεκάθαρο ότι εξυπηρετούνται σκοπιμότητες, που δεν τιμούν κανέναν. Ο Οικουμενικός Ποντιακός Ελληνισμός δεν πρόκειται να το δεχτεί και θα αντιδράσει δυναμικά.

Κύριε Υπουργέ,

Η Διεθνής Συνομοσπονδία  Ποντίων Ελλήνων ζητά συνάντηση μαζί σας στο αμέσως επόμενο διάστημα για μια σειρά από θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Τελούμε εν αναμονή δική σας απάντησης.

 

O Πρόεδρος ΔΙΣΥΠΕ               Ο  Γενικός Γραμματέας

Παρχαρίδης Γεώργιος             Αντωνιάδης Γιάννης               

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Συναυλία: «Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας» | Ε.Πο.Ν.Α. - Μ.Φ.Μ.

Τρίτη 19/05 - Μέρος Β' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Στο Facebook