ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επιστολή Διαμαρτυρίας προς Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ για το Πρωτόκολλο Ένταξης της Π.Γ.Δ.Μ. στο ΝΑΤΟ

Επιστολή Διαμαρτυρίας προς Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ για το Πρωτόκολλο Ένταξης της Π.Γ.Δ.Μ. στο ΝΑΤΟ

Αξιότιμοι κ. Βουλευτές,

Εντός των ημερών, φέρεται προς ψήφιση ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου, το Πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ. Γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι, απλώς απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών, ούτε κάτι το διαδικαστικό. Στην πραγματικότητα, είναι προαπαιτούμενο για να ενεργοποιηθεί η ίδια η Συμφωνία.

Στο άρθρο 2 παρ. 4 ορίζεται ρητά ότι η κυρωτική διαδικασία της συμφωνίας ολοκληρώνεται ΜΑΖΙ με την διαδικασία κύρωσης του Πρωτοκόλλου για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ [βλ. άρθρο 2 παρ. 4 (ii) τελευταία εδάφια]. Άλλωστε, όπως ήδη μας έχει γνωστοποιηθεί, οι συνταγματικές τροποποιήσεις στην ΠΓΔΜ θα ισχύσουν ΜΕΤΑ την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ από το ελληνικό κοινοβούλιο.

Αυτό σημαίνει, ότι η επικείμενη ψηφοφορία είναι σημαντικότερη ακόμα και από την ίδια την υπερψήφιση της συμφωνίας, γιατί με αυτήν και μόνο με αυτήν, θα ενεργοποιηθεί το περιεχόμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών. Πρόκειται, δηλαδή, για συγκοινωνούντα δοχεία.

Ο χρόνος, ο μεγάλος τιμωρός, σας φέρνει αντιμέτωπους με τις προεκλογικές σας εξαγγελίες διαχρονικά [1] . Και, οποία ειρωνεία (!), να πρέπει ΕΣΕΙΣ να γίνετε τιμητές του ΝΑΤΟ, ενισχύοντας, με την ένταξη ενός νέου μέλους, την συμμαχία αυτή, και τούτο σε ευθεία αντίθεση με πλείστες τοποθετήσεις σας, αλλά ακόμα και με την επίσημη θέση του κόμματός σας για απεμπλοκή από αυτό [παρ. 13.28, σελ.10, Πολιτικής Απόφασης Ιδρυτικού Συνεδρίου]. Αυτό είναι, τουλάχιστον, προσβλητικό προς τους ψηφοφόρους σας…

Αν το πρωτόκολλο, ΔΕΝ κυρωθεί, καμία συνέπεια δεν αναπτύσσεται για την χώρα, αφού: «Εάν η Συμφωνία δεν τεθεί σε ισχύ, τούτη στο σύνολό της και ως προς τις διατάξεις της ξεχωριστά, δεν θα έχει περαιτέρω ισχύ ή εφαρμογή προσωρινή ή άλλη, και δεν θα δεσμεύει οποιοδήποτε από τα Μέρη με οποιοδήποτε τρόπο». [Άρθρο 20, παρ.4., εδ.β΄].

Συνεπώς, τόσο ΕΣΕΙΣ, όσο κι ΕΜΕΙΣ γνωρίζουμε καλά, ότι ΔΕΝ θα υπάρξει άλλη ευκαιρία. Ουδείς είναι άμοιρος ευθυνών, καθώς δεν υπάρχει άλλο χρονικό περιθώριο. Η στάση σας, στην επικείμενη σημαίνουσα ψηφοφορία, θα «κλειδώσει» το μέλλον της Μακεδονίας.

Μην αυταπατάσθε, ο λαός δεν πρόκειται να ξεχάσει όσους έβαλαν – και μάλιστα δις! – το χέρι τους στον ακρωτηριασμό της εθνικής μας ταυτότητας. Δεν θα ξεχάσουμε, όσους ψηφίσουν για την ένταξη στο ΝΑΤΟ, που ενεργοποιεί τη συμφωνία των Πρεσπών.

Κάποιοι από εσάς, είπαν ότι ήρθαμε μόλις πριν 100 χρόνια και δεν έχουμε λόγο αναφορικά με την Μακεδονία! Ξεχνούν, όμως, ότι οι Πόντιοι είμαστε Έλληνες και ως Έλληνες μετέχουμε στις αξίες του ελληνισμού που είναι οικουμενικός, συνεπώς, κτήμα όλων των Ελλήνων. Έτσι, ο αρχαίος, ο μεσαιωνικός και ο νεώτερος μακεδονικός πολιτισμός, ως ελληνικός πολιτισμός αποτελεί κτήμα όλων μας και αξία που πρέπει να υπερασπισθούμε. Πολύ δε περισσότερο, ως Έλληνες Πόντιοι, αγαπάμε τη Μακεδονία που υποκατέστησε την χαμένη μας πατρίδα και αγωνιούμε για τη διαβλεπόμενη εθνική καταστροφή, γιατί εμείς γνωρίζουμε από πρώτο χέρι, «τι εστί εθνική καταστροφή».

Για τους λόγους αυτούς, έστω και την ύστατη ώρα, μπορείτε να αναθεωρήσετε τη στάση σας και να κερδίσετε την ευγνωμοσύνη όλων των Ελλήνων. Σε διαφορετική περίπτωση, να ξέρετε ότι η λέξη «ανεπιθύμητος» είναι το λιγότερο που θα σας ακολουθεί στο διηνεκές, στις εκδηλώσεις μας και όχι μόνον.

 

[1]  Ενδεικτικά: «Σταθερή και αμετάκλητη παραμένει η στρατηγική μας θέση για την ανάγκη να αποδεσμευτούμε από το ΝΑΤΟ», ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥRIZA/EKM, 1/6/2012 σελ.10-11, «Το ΝΑΤΟ με το νέο παγκόσμιο δόγμα του έχει μετατραπεί σε ένα επικίνδυνο εργαλείο επέμβασης και καταστροφής σε κάθε γωνία του πλανήτη», Ψήφισμα Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ για τη Συρία, 1/9/2013, «Διεκδικούμε και αγωνιζόμαστε για  [ … ] Ευρώπη χωρίς ΝΑΤΟ και ευρωστρατό», Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, 13/4/2014, «το ΝΑΤΟ συντελεί στην περιφερειακή αποσταθεροποίηση», Κυβερνητικό Πρόγραμμα 2015, σελ. 158.

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Τρίτη 19/05 - Μέρος Β' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Σάββατο 16/05 - Μέρος Β' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α 2020

Στο Facebook