ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Επίδοση επιστολής στο Υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Επίδοση επιστολής στο Υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη στην Ελλάδα (7-8 Δεκεμβρίου) του προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 29.11.2017, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής σε συνεργασία με την Αρμένικη Νεολαία Ελλάδος εξέδωσαν και επέδωσαν προς το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο Εξωτερικών, κοινή επιστολή, ζητώντας από τον  Υπουργό κ. Κοτζιά, να φανεί συνεπής με τις δεσμεύσεις του αναφορικά με το θέμα της προώθησης της Αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, ευελπιστώντας ότι αυτή τη φορά τα λεγόμενα θα απευθυνθούν προς τον καθ’ ύλην αρμόδιο αποδέκτη!

Για το τυπικό της υπόθεσης σας πληροφορούμε ότι η επιστολή έλαβε τον αριθμό πρωτ. 18 Α4/29.11.2017 (Διεύθυνση Τουρκίας) – αριθμό πρωτ. 316 (Γραφείο Υπουργού Εξωτερικών) και παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε το περιεχόμενο της.

Επίσκεψη Ερντογάν_ Ε.Πο.Ν.Α. & Αρμενική Νεολαία Ελλάδος

ΚΟΙΝH ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

ΕΝΩΣΗΣ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – ΑΡΜΕΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 

Αναφορικά με την επίσκεψη του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν 

            Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

            Με αφορμή την προσεχή επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, θέλουμε να σας υπενθυμίσουμε τις πάγιες θέσεις που ως φορείς εκφράζουμε και ειδικότερα έχουμε κοινοποιήσει και προς εσάς προσωπικά, ήδη από τον Μάρτιο του 2016, όταν επισκέφθηκε την χώρα μας ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Τότε, η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής και η Αρμενική Νεολαία Ελλάδος κατέθεσαν στο Υπουργείο Εξωτερικών το με αριθμ. πρωτ. 37/9-3-2016 κοινό δελτίο τύπου-επιστολή διαμαρτυρίας, καταδικάζοντας την διαχρονικά ακολουθητέα πολιτική της Τουρκίας αναφορικά με την απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εν γένει.

                Με την επιστολή μας αυτή υπενθυμίζαμε το προφανές. Ότι η Τουρκία «οικοδομήθηκε» πάνω στο αίμα των προγόνων μας Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων, που ζούσαν στις πατρογονικές τους εστίες και συστηματικά γενοκτονήθηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα.  Γνωρίζετε άλλωστε, ως Πανεπιστημιακός Διδάσκαλος ότι η άρνηση της διάπραξης Γενοκτονίας αποτελεί την έσχατη και πιο αποκρουστική τακτική για την ολοκλήρωση και συγκάλυψη του ειδεχθέστερου αυτού εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.

                Επ’ αυτής της αιτήσεως λάβαμε την υπ’ αριθμ. 817/ 14-4-16 (Ε117) απάντησή σας, στην οποία μεταξύ άλλων μας αναφέρατε ότι «είναι αυτονότητο το Υπουργείο Εξωτερικών, με κάθε κατάλληλη ευκαιρία, να προβάλει τις ελληνικές θέσεις για τις Γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και των Αρμενίων…».

                Συνεπεία τούτου και με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν , προσβλέπουμε, ότι οι θέσεις αυτές θα διατυπωθούν, επιτέλους, έχοντας ως αποδέκτη την ίδια την Τουρκία. Προσβλέπουμε ότι η Ελληνική Πολιτεία θα αρθρώσει επίσημα αυτό που για δεκαετίες αναβάλλει, να ζητήσει την απόδοση ευθυνών για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν σε βάρος των αυτοχθόνων ιστορικών χριστιανικών λαών που ζούσαν στα εδάφη της πρώην Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Έστω κι αν συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την Γενοκτονία των Αρμενίων, έστω κι αν, οσονούπω, συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ημερομηνία σταθμό για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας (19-5-1919)! Γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι το ζήτημα είναι πάντα επίκαιρο, γιατί ένα ατιμώρητο έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας συνεχίζει να πληγώνει με αμείωτη δυναμική.

                Θεωρούμε ότι δεν μας επιτρέπονται άλλες αναβολές. Το γεγονός ότι η Τουρκία όχι μόνο δεν λογοδότησε για το παρελθόν της, αλλά ακόμα και σήμερα, αρνείται τα γεγονότα και μηχανεύεται κάθε τρόπο προκειμένου να παραχαράξει την ιστορία είναι η γενεσιουργός αιτία για πλείστες ελληνοτουρκικές αντιπαραθέσεις. Όσο η Τουρκία δεν μεταμελείται για τις διαπραχθείσες γενοκτονίες, δικαιώνει το εγκληματικό οθωμανικό και νεοτουρκικό παρελθόν της και συνεχίζει τον φαύλο κύκλο του αίματος και της τρομοκρατίας που για χρόνια συγκαλύπτει.

Επίδοση επιστολής στο Υπουργείο Εξωτερικών

Μπορείτε να διαβάσετε επίσης την επιστολή διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου (Μάρτιος 2016) πατώντας εδώ και την απάντηση του Υπουργού κ. Κοτζιά:

 

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Τρέχω για τη μνήμη, Τρέχω για τη ζωή #100RunningTeam

Σάββατο 16/05 - Μέρος Β' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α 2020

Στο Facebook