ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Ενημερωτικά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. – 19η Μαΐου 2021

Ενημερωτικά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. – 19η Μαΐου 2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι φέτος τα ενημερωτικά περίπτερα της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (Ε.Πο.Ν.Α.) επιστρέφουν στον φυσικό τόπο παρουσίας τους, την Πλατεία Συντάγματος. Κατόπιν σχετικής άδειας που εξασφάλισε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε.), η Ένωση θα βρεθεί από αύριο, Παρασκευή 14 Μαΐου, στο κέντρο των Αθηνών προκειμένου να στήσει το εκθεσιακό της περίπτερο, το οποίο αναμένεται να είναι προσβάσιμο από το Σάββατο 15 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

Για άλλη μια χρονιά, καθημερινά από τις 08:00 έως και τα μεσάνυχτα (έπειτα και από την απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει την ώρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας στις 00:30), οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν το λαό μας μέσα από το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και τα ντοκουμέντα που αφορούν στη Γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής (Πόντου, Ιωνίας και Ανατολικής Θράκης), και ιδιαίτερα των Ποντίων προγόνων μας. Καθόλη τη διάρκεια της ημέρας θα προβάλλονται ειδικά βίντεο που έχει επιμεληθεί η Ε.Πο.Ν.Α. τα προηγούμενα έτη, μεταξύ των οποίων τα δύο (2) DVD μας, διάρκειας 12’ και 13’, καθώς και οι περσινές ομιλίες και μουσικές εκδηλώσεις που προβλήθηκαν από 16 έως και 19 Μαΐου 2020 στα -διαδικτυακά τότε- ενημερωτικά μας περίπτερα.

Γνωρίζουμε πως η συγκυρία μέσα στην οποία τιμούμε την επέτειο μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού είναι ιδιαίτερη και απαιτεί προσοχή, καθώς βρισκόμαστε εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και οφείλουμε να τηρήσουμε υποδειγματικά τα αναγκαία μέτρα κατά της διασποράς του ιού. Για το λόγο αυτό καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση αποστάσεων εντός του περιπτέρου, ενώ διαθέσιμα θα είναι, σε διάφορα σημεία, καθαριστικά gel χεριών με αντισηπτική δράση. Ζητούμε την κατανόηση και την εναρμόνισή σας στις οδηγίες που θα δίνονται από τα μέλη μας, καθώς θα αποσκοπούν αποκλειστικά στην τήρηση των μέτρων για την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.

Παρά την ευτυχή έκβαση των πραγμάτων και την παραχώρηση άδειας για το στήσιμο του εκθεσιακού μας περιπτέρου, η Ένωση έλαβε και φέτος την πρωτοβουλία και σχεδίασε ένα διαδικτυακό πρόγραμμα εκδηλώσεων ενημέρωσης του κοινού, το οποίο αναμένεται να προβληθεί μέσω των social media που διαθέτει, καθώς και ζωντανά στο χώρο της Πλατείας Συντάγματος.

Ακολούθως, παρατίθεται το αναλυτικό πρόγραμμα των διαδικτυακών μας εκδηλώσεων:

Δευτέρα 17 Μαΐου

 • Ομιλία Δρος Θωμά Αλεξιάδη, με θέμα: «Το Αντάρτικο του Πόντου (1690-1923)»

Τρίτη 18 Μαΐου

 • Ομιλία κας Αναστασίας Μαχαιρίδου, με θέμα: «Η “ανατολικότερη” εκδοχή μιας ελληνικής/ποντιακής ποικιλίας: ρομέικα»
 • Ομιλία κ. Ορέστη Αγγελίδη, με θέμα: «Ο Ελληνισμός του Πόντου στην Τσαρική Ρωσία και την ΕΣΣΔ»

Τετάρτη 19 Μαΐου

 • Ομιλία καθηγητή Νίκου Μιχαηλίδη, με θέμα: «Το τουρκικό πρόβλημα στον 21ο αιώνα»
 • Μουσική συναυλία: «Εις Μνήμην»
  Τραγούδι: Γιώργος Δημητριάδης, Ανέστης Ιωακειμίδης, Γιάννης Ταϊλαχίδης
  Λύρα: Δημήτρης Κοσμίδης, Νίκος Σοφιανίδης
  Γαβάλ: Χριστόφορος Κοσμίδης
  Κρουστά: Περικλής Κατσώτης
  Λαούτο: Θεοδόσης Συκιώτης

  Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Δημήτρης Κοσμίδης
  Ηχητική Κάλυψη: AXON SOUND
  Μίξη – Mastering: Λάκης Παναγιωτίδης
  Μοντάζ: Γιάννης Ιωακειμίδης

Σας περιμένουμε!

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Μουσικό Αφιέρωμα | Ορχήστρα 1919

Αντάμωμαν 2018+ || Γιώργος Ιωαννίδης | Ανδρέας Κουγιουμτζίδης

Στο Facebook