ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Εγκαίνια για την έδρα Ποντιακών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Εγκαίνια για την έδρα Ποντιακών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Υπό την παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εγκαινιάζεται σήμερα η έδρα Ποντιακών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, συγχαίρει τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ιβάν Σαββίδη» για την ευγενή πρωτοβουλία και την έμπρακτη αρωγή της στο να γίνει πραγματικότητα ένα όραμα του Ποντιακού Ελληνισμού.

Συγχαίρουμε από καρδιάς τον Δρ. Κυριάκο Χατζηκυριακίδη, που αναδείχθηκε προϊστάμενος της νέας έδρας μέσω των προβλεπόμενων ακαδημαϊκών διαδικασιών του ΑΠΘ, και του ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Οι ευχές όλων μας συντροφεύουν την έναρξη των λειτουργιών της έδρας Ποντιακών Σπουδών, που ήρθε να καλύψει ένα έλλειμμα σε μια χρονικά καίρια συγκυρία. Ευελπιστούμε η έδρα αυτή να εξελιχθεί σύντομα σε κέντρο ποντιακών σπουδών με περισσότερες έδρες, και να αποτελέσει φάρο για τα επόμενα βήματα του Ποντιακού Ελληνισμού, την μελέτη, προβολή και ανάδειξη μεταξύ άλλων και του ζητήματος της Γενοκτονίας, ώστε να ενταντικοποιηθεί και από ακαδημαϊκής πλευράς ο αγώνας της διεθνούς αναγνώρισης.

Κλείνοντας, όπως και στο παρελθόν έχουμε σχετικά επισημάνει, η ανιδιοτελής ιδιωτική πρωτοβουλία των επιχειρηματιών-εμπόρων είχε από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους συνεισφέρει τα μέγιστα στις υποδομές και ιδιαίτερα στην παιδεία των Ελλήνων (πχ Μετσόβειο Πολυτεχνείο). Αυτή η ανάγκη εμφανίζεται ξανά και η πρωτοβουλία του Ιβάν Σαββίδη ελπίζουμε ότι θα παρακινήσει και άλλους Έλληνες επιχειρηματίες να στηρίξουν την παιδεία.

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Τρίτη 19/05 - Μέρος Α' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας (Trailer)

Στο Facebook