ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διαμαρτυρία με αφορμή την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου

Διαμαρτυρία με αφορμή την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016, μέλη της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (Ε.Πο.Ν.Α.), σε συνεργασία με την Αρμένικη Νεολαία Ελλάδος, μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους έξω από το υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την άφιξη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μελβούτ Τσαβούσογλου. Ο τελευταίος συναντήθηκε χθες το μεσημέρι με τον ομόλογό του, Νίκο Κοτζιά στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Όταν η παρουσία μας έγινε αισθητή, μας ζητήθηκε από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας να απομακρυνθούμε από τον χώρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διανομή των φυλλαδίων, καθώς και η διαμαρτυρία να συνεχισθούν σε δρόμους περιμετρικά του Υπουργείου, προκειμένου, όπως μας ενημέρωσαν να μην ενοχληθεί ο υψηλός προσκεκλημένος (!)

Μέσα στο πλαίσιο αυτής τη διαμαρτυρίας, νωρίτερα, μέλη της Ένωσης επιχείρησαν να καταθέσουν το ίδιο ψήφισμα στο Υπουργείο Εξωτερικών. Ωστόσο, αυτό δεν κατέστη εφικτό καθώς το ψήφισμα δεν έγινε δεκτό για γραφειοκρατικούς και πιθανόν προσχηματικούς λόγους. Συγκεκριμένα, όταν ζητήθηκε από τον υπάλληλο του υπουργείου το ψήφισμα να πρωτοκολληθεί με συγκεκριμένο κωδικό, ούτως ώστε να διαβιβασθεί στην αρμόδια «θεματική εισερχομένων εγγράφων που αφορούν την Τουρκία», ο υπάλληλος το αρνήθηκε κατηγορηματικά με την αιτιολογία ότι ψήφισμα είναι ακατάλληλο, καθώς το περιεχόμενό του δεν συνάδει με την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Επειδή, ως απόγονοι γενοκτονημένων προγόνων γνωρίζουμε ότι μόνο με την αλήθεια θα ήταν κάποτε δυνατό να δομηθεί και να  συντηρηθεί η, υπό τις παρούσες συνθήκες ψευδεπίγραφη, ελληνοτουρκική φιλία, δηλώνουμε ότι η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής θα παραμένει αταλάντευτη στις θέσεις της και θα συνεχίσει τον αγώνα της μέχρι της οριστική δικαίωση, δηλαδή την αναγνώριση του αποτρόπαιου εγκλήματος της γενοκτονίας Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων από τον ίδιο τον δράστη της και την επανόρθωση του πλήγματος αυτού κατά της Ανθρωπότητας.

Για τους λόγους αυτούς την Δευτέρα 7 Μαρτίου, το ίδιο ψήφισμα θα πρωτοκολληθεί, αφού ξεπεραστούν τα όποια εμπόδια, απευθυνόμενο αυτή την φορά στον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδος, Νίκο Κοτζιά.

Διαβάστε το κοινό Δελτίο Τύπου: Δ.Τ. Ε.Πο.Ν.Α. & Αρμενική Νεολαία Ελλάδος

φωτογραφίες & βίντεο:pontos-news.gr

Διαβάστε επίσης:Επίδοση επιστολής διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εξωτερικών για την επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Θωμάς Αλεξιάδης | Το Αντάρτικο του Πόντου (1690-1923)

Ορέστης Αγγελίδης | Ο Ελληνισμός του Πόντου στην Τσαρική Ρωσία και την ΕΣΣΔ

Στο Facebook