ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Βιβλίο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα τουρκικά

Βιβλίο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στα τουρκικά

Η διαπίστωση ότι στην Ελλάδα υπάρχει έλλειμμα θάρρους – τουλάχιστον σε πολιτικό & διπλωματικό επίπεδο- να προωθηθεί και να διεκδικηθεί διεθνώς η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου κάποιες φορές μας αποκαρδιώνει. Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και αυτές οι αναπάντεχες ειδήσεις που μας γεμίζουν χαρά και αισιοδοξία.

Μιλάμε φυσικά για το καινούργιο βιβλίο του Ταμέρ Τσιλιγκίρ που κυκλοφόρησε στα τουρκικά, βιβλίο που αναφέρεται στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Πόσο θάρρος απαιτεί, αλήθεια, μια τέτοια προσπάθεια σε μια χώρα που η βαρβαρότητα κυριαρχεί και η ελευθερία του λόγου συχνά πληρώνεται με αίμα;

Ο Λιβερίτες Ταμέρ Τσιλιγκίρ, αποτελεί μια προσωπικότητα του Πόντου που συγκεντρώνει αυτά τα χαρακτηριστικά. Πλήρωσε με πολλά χρόνια φυλακή τους αγώνες του αλλά αυτό δεν μπόρεσε να τον φιμώσει. Εκπληρώνει το χρέος του απέναντι στην Ιστορία, την Αλήθεια και το Δίκαιο, αποδεικνύοντας με ακλόνητες πηγές την τραγωδία του Ποντιακού Ελληνισμού.

Ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να είναι καλοτάξιδο και να μεταφραστεί και στα ελληνικά, για να το αγκαλιάσουν και οι Πόντιοι της ελεύθερης πατρίδας και να μην σταματούν να προσπαθούν.

pontos-gercegi-tamer-cilingir

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Carl Wilkens | Rwandan Genocide: A Personal Story (Part 1)

Αναστασία Μαχαιρίδου | Η “ανατολικότερη” εκδοχή μιας ελληνικής/ποντιακής ποικιλίας: ρομέικα

Στο Facebook