ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ 2023

ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ 2023

Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ο ετήσιος χορός της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, «ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ 2023». Το κέφι έμεινε αμείωτο και ο κόσμος διασκέδασε με πολύ χορό και τραγούδι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, παρέα με τους καλλιτέχνες: Στάθη Νικολαΐδη, Αλέξη Παρχαρίδη και Μπάμπη Ιωακειμίδη στο τραγούδι, Δημήτρη Κοσμίδη και Νίκο Σοφιανίδη στη λύρα, Χρήστο Μαυρίδη στο νταούλι, Χριστόφορο Κοσμίδη στο αγγείο, Μιχάλη Σιώπη στο κλαρίνο και Κώστα Φουλίδη στα πλήκτρα.

Τη φετινή χρονιά, η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς 1000 άτομα– μέλη και φίλοι της Ένωσης- παρευρέθηκαν σε αυτό τον «χορό-θεσμό» της Ε.Πο.Ν.Α., μεταξύ των οποίων και η Αντιδήμαρχος του Δήμου Περιστερίου, κ. Μαίρη Τσιώτα, η οποία χαιρέτισε την εκδήλωση και μετέφερε, επιπλέον, και εκ μέρους του Δημάρχου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη τους χαιρετισμούς προς τους παρευρισκόμενους και την Ένωση. Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, κ. Γιώργος Βαρυθυμιάδης, μέσω γραπτού κειμένου που απέστειλε, το οποίο αναγνώστηκε στη διάρκεια της παρουσίασης. Τέλος, πλήθος πολιτιστικών σωματείων, ποντιακών και μη, μας τίμησαν και αυτή τη χρονιά με την παρουσία τους και, γι’ αυτό, ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.

Ευχαριστούμε πολύ, φυσικά, και τον Δήμο Περιστερίου για τη διάθεση του χώρου του Εκθεσιακού Κέντρου. Επιπρόσθετα, δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και τους Χορηγούς Επικοινωνίας: την εταιρεία «LiveMedia» για τη ζωντανή μετάδοση της βραδιάς και τα ειδησεογραφικά sites «Pontos News» και εφημερίδα «Εύξεινος Πόντος», που συνέβαλαν στην κάλυψη και, εν γένει, στην προώθηση της εκδήλωσης. Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στους Χορηγούς του χορού μας: Ταξιδιωτικό Γραφείο «Ktenas Travel», Ψαροταβέρνα «Αντωνία», Ρακάδικο «Κρίταμος», Εστιατόριο «Βασιλικός & Δυόσμος», Ταβέρνα «Γιοφύρι», Κατάστημα «The BROWJECT» της Ευσταθίας Αθανασιάδου, Εταιρεία «Βερμίου Γης» της Ελένης Βασιλειάδου – Κυριακίδου, Κατάστημα – Είδη δώρων «imaniac», Κατάστημα Ρουχισμού «Centro Style», Χειροποίητο Κόσμημα Fenia’ s Creations, Κομμωτήριο «Ελένη Ταγλαρά», Κομμωτήριο «Barberaki», Αναστασία Μουρατίδη – Make Up Artist, Αντώνης Αντωνιάδης – Τεχνική Υποστήριξη Η/Υ, Αφουξενίδης Θεόφιλος – Λογιστικό Γραφείο, Μηχανουργείο «Ορφανίδης», Κατάστημα Επίπλων «TSOMIDIS DESIGN», Διαγνωστικό Πολυιατρείο «My Med». Τέλος, να ευχαριστήσουμε ολόψυχα και τον μέγα Χορηγό μας, κύριο Τάσο Χατζηδαβιτίδη, και την εταιρεία «ΧΑΤΖΗΔΑΒΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.» για την στήριξη προς την Ένωση.

Αναφορικά με τη λαχειοφόρο, τα δώρα και φέτος ήταν πολυάριθμα και ποικίλα: 1 PlayStation 5 Digital Edition, 2 Διανυκτερεύσεις για 2 άτομα στη Λευκάδα, Ετήσια Συνδρομή στην Πλατφόρμα Netflix, Δωροεπιταγή από γνωστή αλυσίδα Super Market, αξίας 100€, Δωροεπιταγή από το Κατάστημα «imaniac», αξίας 60€, Τραπέζι 4 ατόμων στην Ταβέρνα «Γιοφύρι», Τραπέζι 4 ατόμων στο Ρακάδικο «Κρίταμος», Τραπέζι 4 ατόμων στο Εστιατόριο «Βασιλικός & Δυόσμος», Τραπέζι 4 ατόμων στην Ψαροταβέρνα «Αντωνία», 2 Γυναικεία Ενδύματα, αξίας 70€, Υπηρεσίες Περιποίησης Φρυδιών από το Κατάστημα «The BROWJECT», αξίας 50€, Χειροποίητο Κόσμημα (Ανδρικό – Γυναικείο), Παροχή Συντήρησης – Αναβάθμισης Η/Υ, αξίας 50€, Επαγγελματικό Μακιγιάζ, αξίας 50€, 2 Καλάθια με Ποντιακά Χειροποίητα Προϊόντα από την Εταιρεία «Βερμίου Γης», 1 Γυναικεία Περιποίηση (Υπηρεσίες Κομμωτηρίου), 1 Ανδρική Περιποίηση (Υπηρεσίες Κομμωτηρίου), Σετ δώρων Ε.Πο.Ν.Α. (Μπλουζάκι «Μνήμη μου σε λένε Πόντο» / Μπλουζάκι «Genocide» / Χάρτης / Βιβλίο Ε.Πο.Ν.Α. / Βιβλίο «Θα παραμείνουμε απαθείς;» / Βιβλίο «Μαύρη Βίβλος»).

Από τα συνολικά έσοδα, λοιπόν, του χορού, το 10% αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης να διατεθεί για την υλικοτεχνική ενίσχυση του Γυμνασίου Σχολείου Αγαθονησίου. Η κίνηση αυτή αντικατοπτρίζει την επιθυμία μας να στηρίξουμε έναν από τους πιο βασικούς πυλώνες της κοινωνίας μας: την εκπαίδευση. Αυτό, το πετύχαμε χάρη στην αυξημένη ανταπόκριση και προσέλευση του κόσμου στο «ΑΝΤΑΜΩΜΑΝ 2023».

Επομένως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποντιακής Νεολαίας Αττικής θα ήθελε να ευχαριστήσει από καρδιάς όλους- έναν προς έναν- και, ιδίως, όσους ταξίδεψαν από μακριά για να είναι κοντά μας στην ετήσια χοροεσπερίδα. Κλείνοντας, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ολόψυχα και τους αφανείς συντελεστές του χορού, τα μέλη της Ένωσης, που κατέβαλαν προσωπική δουλειά και μερίμνησαν για όλες τις απαραίτητες εργασίες για την επιτυχημένη έκβαση της βραδιάς.

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Μουσικό Αφιέρωμα | Σωκράτης Ξαντινίδης | Νίκος Σοφιανίδης

Δικαίωμα Στη Μνήμη | The Crime Of Crimes || E.Πo.N.A.

Στο Facebook