ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Τορόντο

Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από το Τορόντο

Μία ακόμη αναγνώριση για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι γεγονός. Το Τορόντο, η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη του Καναδά, ανήμερα της 19ης Μαΐου, εξέδωσε διακήρυξη με την οποία αναγνωρίζει την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Η αναγνώριση αυτή, επιστέγασμα πολυετούς συντονισμένης προσπάθειας, δικαίωσε τον αγώνα της ελληνικής και ποντιακής κοινότητας του Τορόντο καθώς και τις πρωτοβουλίες των δύο ομογενών δημοτικών συμβούλων Τζιμ (Δημήτρη) Καρύγιαννη και Μαίρης Φραγκεδάκη.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής, το διάστημα 2013-2014 είχε ενισχύσει τον αγώνα του, τότε  βουλευτή,  Τζιμ (Δημήτρη) Καρύγιαννη, συλλέγοντας υπογραφές τόσο στα εκθεσιακά της περίπτερα το Μάιο του έτους 2014, όσο και στον ετήσιο χορό της «Αντάμωμαν 2013», για την προώθηση ψηφίσματος προς το καναδικό κοινοβούλιο υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ευελπιστούμε ότι η αναγνώριση από την πόλη του Τορόντο θα σηματοδοτήσει αναγνωρίσεις και από άλλες πόλεις του Καναδά, ενώ προσμένουμε και την επικύρωση αντίστοιχου ψηφίσματος από το καναδικό κοινοβούλιο.

Δείτε την διακήρυξη εδώ:Greek Pontian Genocide Remembrance Day

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Νίκος Μιχαηλίδης | Το τουρκικό πρόβλημα στον 21ο αιώνα

Αντάμωμαν 2018+ || Γιώργος Σοφιανίδης | Δημήτρης Κοσμίδης

Στο Facebook