ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αγία Σοφία:Το μέγα Μοναστήρι

Αγία Σοφία:Το μέγα Μοναστήρι

Η πρακτική της Τουρκίας δεν μας εκπλήσσει. Προσπαθώντας να ισοφαρίσει το πλήγμα που της επέφερε η πρόσφατη αναγνώριση από τη Γερμανία, της Γενοκτονίας των χριστιανικών λαών από την Τουρκία, και μη μπορώντας να αντέξει αυτή την πίεση, συνεχίζει τα λάθη με εύκολες πρακτικές σε ένα μνημείο, εντός των συνόρων της, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, την Αγία Σοφία. Ο ελληνισμός, και κατ’επέκταση η Ανθρωπότητα για ακόμα μια φορά θύματα της εθνικιστικής της εκτόνωσης.

Και αν οι κύριοι της ελληνικής πολιτικής και της διπλωματίας, δεν αναφέρονται στον ειδικό συμβολισμό της και την πεμπτουσία της Αγίας Σοφίας τότε είναι μικροί … πολύ μικροί για το κλέος της!

Η Αγία Σοφία δεν είναι ένα παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς εξαιτίας της αρχιτεκτονικής της και μόνο.Είναι, διαχρονικά, το παγκόσμιο σύμβολο της Χριστιανοσύνης και δεν γίνεται να λείπει αυτή η αναφορά από δηλώσεις των εκπροσώπων της χώρας μας!

Είναι ο φάρος που για αιώνες φώτιζε τους Ορθοδόξους, και που τον θρήνο της βεβήλωσις του έψαλλαν οι πρόγονοί μας στον Πόντο…

Για εμάς η Αγία Σοφία είναι το μέγα Μοναστήρι!

Τελευταία άρθρα

Στο YouTube

Η Τέχνη για την Μνήμη της Ανθρωπότητας (Trailer)

Κυριακή 17/05 - Μέρος Α' - Διαδικτυακά Περίπτερα Ε.Πο.Ν.Α. 2020

Στο Facebook